Share this on:

Wat is een productinformatiebeheersysteem (PIM)?

PIM, of Product Information Management, verwijst naar een systeem dat u in staat stelt uw productgegevens centraal te beheren.

In praktische termen betekent dit dat een PIM ervoor zorgt:

  • Het verzamelen van fundamentele gegevens, marketinggegevens en verkoopgegevens van uw producten (zoals beschrijving, prijs, gebruiker, promoties, ...)
  • De groepering en verrijking van deze gegevens
  • Beschikbaarstelling van de gegevens aan webwinkels, websites, e-catalogi, marktplaatsen, productcatalogi en brochures

Een PIM-module is het aangewezen middel om alle artikelen over alle kanalen snel en eenduidig van de juiste informatie te voorzien. Het laat u ook toe om efficiënt promoties uit te proberen en aan te passen.

Integreer uw PIM-module met uw ERP-systeem

Een PIM systeem zorgt voor consolidatie, synchronisatie en centralisatie van uw productinformatie. Dit impliceert de noodzaak om uw PIM met uw ERP te integreren aangezien een volledig ERP reeds de meeste, de belangrijkste en de meest aan verandering onderhevige productinformatie bevat.
De integratie van uw PIM met deze "Single Source of Truth" is van cruciaal belang om de kwaliteit en consistentie van uw productinformatie te verbeteren. Het stelt u in staat om uw gehele collectie of assortiment efficiënt, flexibel en consistent te beheren op alle online en offline kanalen die u wenst te gebruiken.

Share this on: